Начало » А. Дневник: репортажи, интервюта, анализи » Щом Путин ви харесва, значи сте русофоби

Драга ми лява антилигенцийо, мили ми русофили, русофили сте вий, ама не дотам! Съветофили сте ми най-паче вий, носталгици едни такива, що си искат социализъмо, за да си живуркат сладко и безметежно сред шеги и закачки, с преливане от пусто в празно и чаты-паты с леко озъбване срещу оня неизвестен извършител, враг с партиен билет или безпартиен критикар, дето все пречи на социализъма да стане истински цоциализъм!
Да, искате вий цоциализъм, но да сте далече от полето, текезето, цеха, юзината, завода с димящи дула, пардон – кУмини, от работилницата, изобщо – далече от тежкия селски и работнически труд, за да можете да го възпявате в опуси и химни. Не щете вий по-билзо до народо, по близо до живото, освен в творческа командировка срещу контракт. (Или пък яките каруцари – в спортните зали, където да наливат вратове и гърбини, та да печалат медали и титли и да натриват носо на капиталистическите спортисти, доказвайки предимствата на цоциалистическия начин на живот пред капиталистическия. Щото е по-добре да се дигнат триста кила над главата, нежели да се маа с мотиката! Затова и при думокрацията вашите чемпиони станаа мутри – иначе трябваше да станат работници с потници…)
Не ви пука на вас за Русь немита, че е затънала в лайна и помия, поради което вий там няма да идете да живеете, нито челядта си някогаж ще пуснете да иде за дълго време; ми ей го де е гнилият Запад, леле, що снимки само сте си направили от сички европейски и хамирикански столици, градове, градчета и китни еврогейски селца, чак да се запее то радост русофилското сърчице, дето страда по руските брезички, руската тройка и особеностите на руския национален лов, риболов и либоф.
Хич не ви е страх вазе, че хамириканците ще нападнат любимия ви ссср, само използвате случая, за да покажете колко много обичате оня социализъм, който вие сами изпапкахте в чинията на Бузлуджа поради лакомия, бездарие и тъпоумие.
Затова ви казвам, че не сте русофили, а русофоби, що желаят злото на руския народ, чийто промит мозък не му позволява да прогледне и види путя, по който го води Путин.
Щом Путин ви харесва, значи сте русофоби.

12 февруари 2015 Коментари

Вашият коментар: