Начало » А. Дневник: репортажи, интервюта, анализи » Бардове превзеха Националния дворец на културата

2003 г.

http://www.worldnn.com/serv/Document?Action=show&DocID=632689951

Славимир Генчев

Елица Николова

Отбелязаха с концерт 90-годишнината на СБП

“Който е бил послушник, става бунтар”, пее поетът с китара и журналист във вестник “Българска армия” Славимир Генчев. Песента е по стихове на нашия колега, посветени на Васил Левски. Трудно се пише за титанични личности от историята. А текстът е “станал”, песента оставя притихнала публиката в зала 7 на НДК.

Концертът “Поети с китара” бе организиран в рамките на честването на 90-годишнината от основаването на Съюза на българските писатели и на продължаващия до края на месеца Салон на изкуствата. За публиката бе удоволствие да слуша поетите с китара, които най-често могат да бъдат видени извън столицата – на фестивалите в Харманли, Несебър, Ловеч, Шумен, Благоевград.

Концерта откри Асен Масларски.

Асен Масларски

Една от малкото дами сред участниците бе пристигналата специално от Силистра Маргарита Друмева. Много аплодисменти заслужи едно необичайно трио, което за първи път се изявява заедно пред публика – солистът на “Аква” и режисьор Тодор Янкулов, актрисата Зорница Попова и музикантът Петьо Вълков.

Тодор Янкулов, Петьо Вълков и Зорница Попова за първи път се изявиха като трио

Към изконно българското със звук на тъпан, чанове и народни напеви ни върнаха Венци Димитров и Росен от Видин. Разбира се, хубав концерт не може да се получи без Гриша Трифонов, който от известно време живее в София, но обеща да продължи да организира емблематичната среща на бардовете в Харманли. Концертът завърши с изпълнения на Михаил Белчев и на Димитър Христов – организатор на проявата и главен редактор на вестник “Български писател”. А после, както се полага на творци със свободен дух, срещата продължи с още много песни до малките часове на нощта.

Браво на Славимир Генчев, който успя да дойде навреме на работа!

10 януари 2017 Коментари

Вашият коментар: