Щом стана ясно, че българинът фалшифицира от раз всеки нов документ и че нищо не го възпира да върши митнически, валутни и паспортни престъпления, премиерът веднага изгони Елена да снима някъде документален филм, а той спешно свика екипа си.
– Никаква защита не помага – записукаха уплашените експерти. – Българинът е жив дявол още от времето на Тато!
– Дайте да му бием печатите на голо – предложи спец по фалшификатите. – С неизтриваеми химикали! Да му останат за цял живот!
Потърсиха опитен екземпляр и – естествено – спипаха Андрешко Н. Петров по кратки гащи. Малей, като го емнаха от трите всевластия и от всички агенции и комисии! Празно място не оставиха: на челото му дамгосаха герба, припева на химна и ЕГН-то; на лявата буза – шофьорското тескере, което имаше още от войниклъка, а на дясната – талона на МПС-то. Тук видяха зор, защото Андрешко беше каруцар; тогава художник-наивист стилизира волски ярем и оцветен в синьо, му го жигоса между веждите.
По същия живописен начин подходиха и останалите институции: на лявото му рамо си сложиха парафа данъчните, на дясното – здравноосигурителните чиновници; на лявото бедро – застрахователите, на дясното – полицаите, а на гърба – лично шефът на НОИ Христосков. Изпонапечатаха го целия, от глава до пети.
– Последно му остана свободно място, с извинение, само на задника! – докладваха от Канцеларията.
– Но къде да му турим щемпела „Гордея се, че съм българин!“ на латиница?Експертките от КНСБ срамежливо отказаха да подпечатват повече и подадоха оставки.
Но все пак се намери доброволец, който с премерен либерален шут подпечата Андрешко и отзад.
– Ето как ще му избием манталитета от времето на Тато! Клин клин избива…
И веднага го проводиха в Брюксел, където заседаваше Комисията по хармонизация на законодателствата.
Андрешко пристигна през нощта и се изгуби. Не щеш ли, по това време в европейската столица течеше Световното изложение на татуировката. Дрогирани фенки на мероприятието мернаха Андрешко как си сваля гащите по нужда в храстите край брюкселската гара. Те тутакси го отмъкнаха на конкурса и щом го съблякоха, журито единодушно му присъди Специалния приз Таттоо 2009; дори не го провериха за анаболи.

17 март 2012 Коментари

Вашият коментар: