България – вън от подлеза на Европейския съюз!

Сърцатата група „спартанци“, чиято главна гражданска и патриотична цел всъщност е преместването на паметника на съветската армия в София от Княжеската градина някъде на д р у г о място, не можеше да остане равнодушна през днешния ден, когато изстрадалият руски народ масово излезе на протест срещу цивилната хунта на кремълския тандем Путин/Медведев. Българските патриоти русофили бяха подкрепени и от представители на сирийската опозиция в България, чиято родина също страда от политиката на открит кремълизъм, който представлява отровна смес от руски месианизъм, реваншизъм и нацизъм, умело дозирана от кадрите на „бившия“ КГБ.

„Спартанците“ този път не се изправиха срещу кремълския Ксеркс (това ще стане на 9 ноември 2012 г., когато се очаква той официално да посети България, за да подпише някое ново заробващо страната ни договорче), ала с помощта на цар Ксерокс (или принтер) бяха разпечатали чудна колекция от лозунги и плакати (една истинска политическа платформа), зад чиято забавна фасада прозира дълбокото разбиране на същността на проблема: докато Русия се управлява по правилата на кремълизма, което означава насилие, липса на свобода на словото и тотално отсъствие на творческа атмосфера в широкия смисъл (по думите на Юрий Шевчук), дотогава и България ще си остане в подлеза на Европа и ще бъде килимчето на Русия към Европа, както и верен неин Троянски кон – по думите на висш руски дипломат.

Снимки Николай Горинов

Плакатите и този път правеха ясно разграничение между българските русофили-патриоти и платените русофили-рублофили (и особено онези с пагони и патлаци), чието дежурно обвинение срещу противниците на Петата колона на Русия у нас в русофобство и фашизъм сега увисва безпомощно; рублофилите (предпочитащи, разбира се, евро и долари) са привърженици на кремълизма, а не на Русия; а кремълизмът е насочен не само срещу руските опозиционери демократи, но и срещу всички демократични сили и движения по света. Няма насилнически режим на земята, който да не се радва на кремълската подкрепа!

Снимки Elisa Alekzander

Първата спирка на протестното шествие, започнало в западния край на Княжеската градина, бе просторният подлез при СУ „Св. Кл. Охридски“.

Снимки: Белчо Дончев, той и автор на плакатите!

Събирайки заедно българското и европейското знаме, украсени картинно с гореспоменатите плакати, „спартанците“ изразиха своя протест срещу „подлезарското“ положение на България в ЕС и скандираха: „По-добре късно, отколкото в подлеза!„, което много допадна на иначе многобройните минувачи-зяпачи.

Мили народе, газово и петролово поробен, що си тъй заспал? Защо смяташ, че „какво ще стане, като протестирате срещу Путин, ще му го преместите от единия крачол в другия ли?!“ Така ще е, докато си задаваш този тъп въпрос. Не вдяваш ли, че докато не се демократизира Русия, не стане ли тя нормална държава, и ти бял ден няма да видиш? Защото мафията, която те яха и срещу която писукаш в интернет, има топла връзка с Кремъл и кремълизма, а нейнте жалони са съветските паметници и символи в София, Пловдив, Варна, Бургас…

И така, шествието се отправи покрай университета откъм бул. „Левски“, сви по ул. „Шипка“ и стигна до Докторската градина, където се намира мемориалът на подписания на 3 март 1878 г. Сан-Стефански предварителен мирен договор, угоднически издигнат заради посещението на Путин у нас през 2008 г. Там волни скандирания нарушиха еснафското спокойствие на улегналите граждани, минувачи и многолюдна полицейска охрана. Журналистът Милен Радев – създател на известния сайт „Де зората“,

Сн. Валентина Маринова

Сн. Николай Горинов

прочете откъс от книгата на поборника и съединист Иван Андонов, който още през 1923 г. е направил актуална и до днес характеристика на дивия руски болшевизъм,  чиято идеология, ако нистина в нея имаше нещо градивно, цивилизованите народи по света с удоволствие биха усвоили и развили. Но тъй като там няма нито едно рационално зърно, те се я преследвали с всички сили и средства… Уви, някои страни и народи като България не бяха отминати от страшната чаша на чудовищния комунистически експеримент, чиито последствия едва сега и тепърва може би ще търпим и ние, и следващите поколения българи.

15 септември 2012 10 Коментара

10 Коментара за “Българи срещу кремълизма”

 1. Аспарух Танков коментира на 15 септември 2012 :

  Благодаря на Словомир Генчев, че веднага излиза с това комюнике за днешното събитие, организирано от приятелите ни във Faseb00k.
  Браво! Това подсказва, че при добро участие в инициативите, може и се постига успех!

 2. Мариана коментира на 15 септември 2012 :

  Браво, Слави! Напълни ми душата!

 3. Кирил Георгиев коментира на 15 септември 2012 :

  Ex авторе, дано това чудесно писмо стигне и до адресати различни от Слав ните спартанци!!!
  Сега ще го предложа на моите приятели, а на теб и „спартанците“, здраве и живот!

 4. Валя коментира на 15 септември 2012 :

  Страхотен репортаж, Слави!

 5. Славимир Генчев коментира на 15 септември 2012 :

  Сигурно и до други стига, аме те само на парцали мигат, спартанецо! :)

 6. Славимир Генчев коментира на 15 септември 2012 :

  За страхотно събитие – така. Напук врагу! :)

 7. Славимир Генчев коментира на 15 септември 2012 :

  Марианче, благодаря! Качих го и в „Де зората“, но без снимките… :)

 8. Славимир Генчев коментира на 16 септември 2012 :

  ФБ ще се окаже голяма сила!

 9. иван пипонов коментира на 16 септември 2012 :

  Не срещу руснаците, но задължително и неотклонно срещу неоколониалния империализъм на Кремъл, който унищожава наред, включително и руснака.

 10. Славимир Генчев коментира на 16 септември 2012 :

  Разбира се, никой не е против руснаците, а против болшевиките.

Вашият коментар: