Начало » А. Дневник: репортажи, интервюта, анализи » Има ли партия, има и ха̀ртия

След доматите на Босия и другите боси вчера днес се проведе от много по-преди обявеното, оторизирано, разрешено и надлежно придружено от силите на реда шествие на Групата граждани под наслов „Абе, каква Европа, бе! Я да си дадем ре-старт на социализЪма и Се се сере!
Като е гарга, да е рошава! Слд като и на децата стана ясно, че ситуацията в България не е нищо повече от една фасада, зад която стари партийни другари и техни деца, внуци и верни слуги – все синове и дъщери на „народа“, строят свой частен капитализъм, както преди това 45 строихме техиня личен комунизъм, дойде време да назовем нещата с истинските им имена.

От езерото „Ариана“ с мощни скандирания в полза на добрия стар комунизъм и неговите екстри – от сърпа и чука до тоалетната хАртия и от КПСС/БКП до текезесетата и цървулетата – Групата граждани стигна до сградата на Националната телевизия, където основните организатори – арх. Белчо Дончев и Женя Георгиева – психолог, връчиха на телевизионното началство следната петиция, подписана от шестващите и от още много симпатизанти: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=440862309305739&id=100000274061860

ДО ГЕНЕРАЛНИЯ ДИРЕКТОР
на

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ

София, 25.11. 2012г.

Г-жо генерален директор на БНТ,

В навечерието на Деня на българските будители, 10 дни след скандала в обществото, предизвикан от провеждането на територията на Алма матер на „научна конференция” в памет на Людмила Живкова, внесохме в приемната на министъра на образованието, младежта и науката Обръщение, с което го призовахме да вземе отношение към нахалната реставрация на комунизма – засега не като цяло, а тихо, поелементно, първо с реставрация на Тодор Живков, после на Людмила Живкова, после с академичен поклон към реставратора професор Илчев, после с изстъпления в ефира против нас, тези, които просто обръщаме вниманието на отговорните институции върху един акт, връщащ ни с десетилетия назад.

Зад писмото ни към министъра стои ФБ група с повече от хиляда членове, но това за него явно няма никакво значение. Ако имаше, щеше да ни каже нещо. Не че сме очаквали реакция от него, но нашето отношение към него би било съвършено различно, ако я имаше.
Това гръмко мълчание е поредното основание днес, 25-ти ноември 2012 г., да организираме неделно носталгично матине : „Абе, каква Европа, бе?! Я да си дадем ре-старт на социализЪма и Се Се СеРе!”.
Както и основание за това да повторим въпросите си към министъра на образованието, отправени този път към БНТ и националните медии в качеството им на тези адекватни медиатори между гражданство и управление, каквито би трябвало да бъдат:

Ще има ли най-после българското общество ясна, крайна и категорична Историческа оценка, дадена от българската историческа академична общност по следните въпроси:

(Целият текст на петицията е поместен във Фейсбук на горепосочения линк).

Шествието продължи по ул. „Шипка“ покрай Докторската градина, където на специален паметник е ознаменувано посещението на руския самодържец Владимир Путин, и покрай СУ „Св. Кл. Охридски“, където бе проведена срамната от всякаква гледна точка носталгична „конференция“ в памет на Людмила Живкова; и по стар обичай завърши пред паметника на съветската армия, благодарение на която в България бе установен престъпният комунистически режим, чиито плодове и зеленчуци днес берем и повечето ядем, отколкото мятаме.

Снимки: Нина Денева, Мариана Цонева,

25 ноември 2012 2 Коментара

2 Коментара за “Има ли партия, има и ха̀ртия”

  1. Радостина Георгиева коментира на 25 ноември 2012 :

    Берем горчивите плодове на безплодната смоковница, която не отсякохме из корен.

  2. Славимир Генчев коментира на 25 ноември 2012 :

    :(

Вашият коментар: