Начало » А. Дневник: репортажи, интервюта, анализи » Който разбира, тук протестира: срещу Монопола

……………..

Искате да започнем на чисто? Добре.

Първо. Венците, които виждате, са били положени тук преди няколко дни в чест на Деня на защитниците на отечеството (бивш ден на съветската армия), макар че този ден е днешният – 23 феврури. Междувременно пространството около паметника бе „реновирано“,

макар и без надлежно разрешение от Столична община; тя обаче преглътна горчивия хап, поднесен й от всесилната у нас Пета колона на Русия, тъй като заедно с него на кметицата Йорданка Фъндъкова бе връчен медал на името на Стефан Стамболов – виден борец срещу ч,довищната руска намеса във вътрешните дела на суверенното, но за сметка на това „освободено“ от имперска Русия Княжество България. А медалът от своя страна е учреден от субекти, които са видни дейци на Петата колона! Как му се вика на това? Оставям на вас да намерите точната дума – аз не мога.

Второ. От три страни ПСА е обграден от фигурални композиции, по които с пистолет в тила са били принудени да работят известни скулптури като Васка Емануилова, Любомир Далчев и други (бездарниците са работили, естествено, по своя воля), за да се твърди днес, че скулптурните изображения са… произведения на изкуството. Те носят следните наименования: „Отечествена война“, „Тил“ и „Октомври“. Да става дума тук за Втората световна война? Ще кажете – ама това е обобщение, характерно за гениите на социалистическия реализъм, което включва всички и всякакви войни срещу братска Русия, плюс възвеличаване на хората от тила, дали всичко за фронта и за победата, а пък това е естествено следствие от победоносната велика октомврийска социалистическа революция. А сега де! Какво освобождение на България имаме тук?

Трето. Същите хора, които се грижат върху паметника косъм да не падне, се пиша за русофили. Те организират от 27 февруари нататък (до окончателното освобождение на България вероятно) тежка нАучна конференция, посветена на войната от 1877-1878 г., обаче са включили и съвременни теми като: „Съветския съюз и Източна Европа“, в която ще се разисква дали тези страни са били освободени от съветската армия или да. Накрая за логичен капак са оставили благородна дискусия, посветена на лансирания от бащицата Путин Евразийки съюз! Където е, разбира се, най-естественото място на бившата съветска република , а сега – само руска губерния, позната под името Болгария. (Ало, тов. Путин, покарй Евразия ще намразя Азия!).

Четвърто. Протестират хората срещу високите цени на тока, после срещу статуквото, после срещу енергийната мафия и срещу още куп неща. Справедливо протестират. Но какво е това животно енергийна мафия? ЕРП-тата ли, НЕК и БЕХ ли, ДКЕВР и филанкишията ли? Преди две години, впрочем, на паметника на ПСА бяха положени венци от името на… „Газпром“ и „Топенерджи“. Тази година от тях нямаше, но за сметка на това чело пред паметника бе ударил проектът „Южен поток“. Има венци от бившите членки на ссср – Украйна, Белорус, Молдова.  Барабар с венците на рублофилските организации, структури на Петата колона, която организира конференция като гореспоменатата и връчва орден „Стефан Стамболов“, чийто паметник с разцепена глава пред Централиня военен клуб в София показва какво се случва с политици и държавници, дека се опъват на волята на „освободителката“.
Но нима, господа и другари протестиращи, не са част от енергийната мафия още „Газпром“, „РосАтомСтрой“ или не-строй, АЕЦ „Белене“ и всички подобни образования, които могат да се обобщят в едно име: тотална енергийна зависимост на България от Русия благодарение на продажната политика на БКП/БСП и Петата колона, на които щедро се заплаща за тяхната квазирусофилска преданост. Ето това е

енергийната мафия,

която преди всичко представлява пълен политически, а след това и енергиен монополист в България. И само нежеланието на българските граждани да се строи АЕЦ „Белеен“ предизвика нейния удар, започнал с наказателно високите декемврийско-януарски сметки за ток. С други думи: виждаме умишлено предизвикан от комунистическо-рублофилските кръгове естествен протест, който да отприщи „народния“ гняв и да го насочи в ляв глух коловоз. Как пък един път тия протестиращи в София не се отбиха до паметника на съветския окупатор, за да видят венците, поднесени там от енергийните мафиоти монополисти от Русия! Боли ги, ама все не вдяват кой ги бие!

Пето….. Шесто…. Седмо…. Може до бекрай да се пише на тази тема, но е писано и казвано достатъчно, та който ум, да разбере, а който е поне едно синапено зърно зависим от благодеянаията на тази мафия, ще си трае и ще вика, че е русофил, а другите – русофоби. Но Фобос е спътник на Марс и в превод означава „страх.“ Никой не мрази Русия, другари. Тя просто предизвиква страх със своята мощна задушававаща братска меча прегръдка. Това е всичко. Иначе руските хора ги е мразел Сталин – той ги избивал с милиони. Съветските войници са воювали с водка и куршуми: отпред – нацистки, в гърба – чекистки. Никакво освобождение не е донесла тази армия, а само е помогнала за установяването на най-терористичния комунистически режим в страна от Източна Европа. С толкова много престъпления,  които продължават и днес под една или друга форма.

Малцината, които си дават сметка за всичко това и които разбират

къде е заровен ключът от бараката на енергийната мафия

вече четвърта година протестират тук – пред паметника, който символизира престъпния комунистически режим и легитимира монопола на енергийната (и на всяка друга) мафия у нас. (Това е Инициативната група За демонтиране на паметника на съветската армия.) Защото тук няма да видите да протестират мутри, комунисти, мафиоти, спортисти, рублофили и прочие рожби ехиднини на комунизма; о, те тук поднасят цветя, букети, венци, защото прекрасно разбират, че без комунизъм нямаше да бъдат дори беден намек за това, за което се мислят днес – от академици до шампиони и от политици до президенти.

Та тези малцина днес – навръх Деня на защитниците на отечеството – поднесоха пред паметника на окупатора трънен венец с напдис:

„Който ни освободи, той ще ни пороби“

Понеже въпросът е спорен и не искам да давам повод за отклоняване от темата, няма да твърдя, че това са редове от предсмъртното писмо на Левски. Само ще споделя, че тази сентенция е напълно в духа на разбиранията на Левски, който, ако е разчитал на „братска“ помощ от Русия, щеше поне веднъж да каже или напише нещо подобно. Ама няма.

Ама защо пък, казват някои уж добронамерени и готови да загърбят миналото в името на светлото будуще хорица, искате да си го излеете на този паметник. Нали все пак… там вой… загинали… какво са виновни войничетата… ма фие сте русофоби… ма фашисти… ма вандали… ма как не ви е срам… ма кой ви даде образование… ма кой ви храни и пои…Ах, гадни хамирански агенти… по колко ви плащат, за да вандалствате… Ще кажа на тези хорица, че ако премахването на чудовището ПСА от центъра на София не е важно за мафията, тя нямаше с такава стръв са го брани. С това свое блюдолизко поведение те доказват кому служат и колко много получават от своите покровители, за да ни държат с помощта на цялата си огромна за малка страна като България  мрежа от рублофили, форуми за дружба и служба, благотворителни организации и други ахмации в задушаващата братска прегръдка на мафията.

Важното е сметката за ток да не ни пречи да видим силуета на ПСА и на Кремъл! Ако искаме да разплетем чорапа, трябва да подхванем точната бримка. Иначе ще се водят безсмислени разговори кое колко струва и кой, какво, кога, защо и как.

На чисто? Значи лустрация! Значи всички, кито са били свързани с ДС и днес дърпат конците от всякакви структури и де-структури, да излязат на светло. И да бъдат моментално отстранени отвсякъде. Може и да няма последна истина, но първа има.

23 февруари 2013 2 Коментара

2 Коментара за “Който разбира, тук протестира: срещу Монопола”

 1. Анжела Адамова коментира на 22 юни 2013 :

  Моля организаторите на протестите за демонтиране на ПСА да инициират отново такава проява и да насочат вниманието на протестиращите срещу кабинета „О“ към този паметник на раболепието, унижението и на политическия тероризъм.

  Това „народно“ събрание гласува точка в дневния си ред, че разрешава пребиваване на РУСКИ БОЕН КОРАБ с неясни цели в наше пристанище за повече от месец. Добре би било да обърнем внимание на хората, че това са знаци и действия от един порядък – и тогава, и сега.

  Добре е да има време за по-широка разгласа, за да подготвим повече материали.

  С уважение към вас и каузата, скъпи съмишленици! ВРЕМЕ Е ЗА действие!

 2. Славимир коментира на 25 юни 2013 :

  Заповядайте на протестите с плакат, който илюстрира това решение. Имаме и мегафон, по който то може да се разгласи, за да схвант всички връзката между Кремъл и олигархията у нас.

Вашият коментар: