Начало » А. Дневник: репортажи, интервюта, анализи » Сирийската опозиция в България: „Борбата ни продължава!“

Ако не беше Русия, Башар Асад отдавна щеше да е паднал от власт

„За нас, сирийците, това е чиста революция и няма значение какви определения й дават анализатори и наблюдатели.“

Това изтъкна в словото си Азхар Аломар – активистка от сирийската опозиция в България. „Три години за нас преминават всеки Божи ден в трагедии, убийства, арести, малтретиране на мирното население. Бежанците са милиони, но те бягат само от физическите куршуми, душевните рани ще ни преследват години наред. От тях няма да можем да избягаме.
В началото протестиращите бяха разстрелвани директно в главите. После почна тежката артилерия, танковете, включи се авиацията. Бомбардировките върху мирни граждани не оставиха къща незасегната, затрупваха хората под развалините. Включиха и ракетите СКЪД и накрая дори посегнаха върху химическите оръжия, които са забранени по света…
Всичко това е пред погледите на целия свят. Даже имам чувство, че някои се радват за случващото се и вече мислят какви дивиденти ще натрупат от цялата трагедия.
На никого не му пука за жертвите, за децата, за жените, които губят децата си , за изнасилените жени и мъже, за жестоките изтезания в арестите …
Горко ни, горко на цялото човечество, накъде сме тръгнали, щом в 21. век се позволява това да се случи, настина вече вярвам, че може би апокалипсисътнаближава…“
Протестът се проведе вчера, 16 март, и включваше шествие и митинг пред сградата на сирийското посолство, което в момента е ни риба, ни рак в очите на сирийската опозиция.
По времето на ГЕРБ, както е известно, България призна обединената сирийска опозиция за легитимна власт, както направи и останалият демократичен свят. След свалянето на правителството на Бойко Борисов обаче и идването на власт на днешната Тройна коалиция нещата у нас придобиха съвсем други измерения. Същевремнно подкрепата на Русия за диктаторския режим на Башар Асад и съглашателството на Барак Обама доведоха нещата дотам, че престъпникът да си остане на власт, защото се бил съгласил да бъдат унищожени химическите му арсенали… За една бройка международният престъпник Путин щеше да гушне Нобелова награда за мир поради тази козметична операция, която позволи на масовия убиец Асад да задържи президентския пост.
„Ако не беше Русия, Башар Асад отдавна щеше да е паднал от власт“, коментираха сирийците по време на митинга.
Както се вижда от снимките, официалното сирийско знаме има и една червена ивица, каквато липсва на опозиционното. Докато това знаме не се развее на пилоните в Сирия и пред представителствата на Сирия по света, борбата на сирийския народ ще продължи.
……………………………..

Сборният пункт, шествието до посолството и митингът пред него

17 март 2014 Коментари

Вашият коментар: