Начало » Г. Хумор и сатира » Операция „Българска нова година“

http://www.segabg.com/article.php?sid=2004010800010100001

Още в началото на декември терористите бяха струпали грамадни арсенали в крайните столични квартали, като част от боеприпасите и взривните вещества бяха вкарани в страната контрабандно, други – с фалшифицирани документи, а останалите – транзитно; но като влязоха през една граница, не излязоха от друга…
Престъпната мрежа тъй разгърна дейността си, че част от стоката бе пласирана по пазари и магазини със знанието на местната власт, която си затвори очите за всевъзможната им двойна употреба; останалите взривни материали търговците продаваха под тезгяха или в най-лошия случай – след 17.00 часа, когато чиновниците тръгваха по коктейли.
Българският чиновник е човек на живота, обича да се забавлява, да яде и пие, да пее и танцува, при това – на аванта. Ешмедеметата им бяха спонсорирани от фирми, пред чийто бизнес не съществуваха пречки; а които имаха главоболия, бързо влизаха в час, спонсорираха следващия коктейл и тутакси получаваха лицензия.
Борците против престъпността често се хвалят с големи постижения, но като удари 17-ият час, хващат си чантичките, пълни с бумаги, и дим да ги няма. А сега и цяла седмица посрещаха новата година през девет царства в десето или в най-лошия случай – из родните планински курорти.
Терористичните атаки започнаха в навечерието на Нова година…
Ал-хайманите сътвориха същински джам-джемсешън: от едно място отекваха единични изстрели и гърмежи, отдругаде им отвръщаха с дружески залп, от трето място
избоботваше артилерийски гръм, предизвикващ тътен, от четвърто долитаха картечни откоси…
Към канонадата постепенно се присъединяваха със законно притежавани пушкала хиляди ловци, бивши и настоящи военни и полицаи и други представители на въоръжените сили, чиито мъжки сърца в тържествени мигове хич не траят.
Операцията продължи до вечерта на 4 януари.Последствията се изразяваха в безброй пръснати опаковки от боеприпаси, изпочупени прозорци, опушени балкони и стени, спукани тъпанчета, откъснати пръсти и ръце, множество изгаряния в различна степен и повсеместно изпростяване.
В крайна сметка всичко спря. Едва когато боеприпасите попривършиха.
Тогава на сцената пак се появиха с целия си блясък и трясък отпочиналите мутри, а властта се запретна да си оправдава заплатата. И като въздъхна: „Нова година – нова стратегия“, тя пак захвана да пише и преписва…
Но само до 17.00 часа и преди коктейлите – точно когато момчетата подготвяха следващите си акции.


20 декември 2014 Коментари

Вашият коментар: