Начало » А. Дневник: репортажи, интервюта, анализи » Дарение от сърце не може да се размине …. без глоба

Приятелката ми от „Фейсбук“ Диана М Диан обеща да направи и направи своето дарение за студентите освободители, наричани също така и окупатори на Софийския университет. (Да не забравяме, че България разполага с окупатори, които са се нарекли освободители!) За дарението Диана сама може да разкаже, стига да пожелае; аз само ще намекна, че студентите са останали много доволни от него.

Ето как изглеждаше днес по обяд свободната зона на университета:

Студентската охрана пропускаше в двора на Алма матер единствено студенти, преподаватели и служители.

Дежурните по „наряд“ продължаваха да събират подписи на граждани, подкрепящи смелата студентска акция – последната надежда на демократичните сили в страната да бъде свалено изначално непопулярното за обществото правителство на Пламен NOрешарски и да се отиде към нови извънредин избори още до края на годината. Ама тази година!

……………….

В тихия, топъл и слънчев ранен следобед на днешния ден едно посещение на паметника гробница на княз Александър І Батенберг не е излишно, още повече че през тази година (на 17 ноември) ще се навършат точно 120 години от кончината на първия български владетел.

Понеже често се говори на тема „патриотизъм“, нека спомена само, че въпреки че е прогонен от България като пряко следствие от антибългарската руска външна политика, в Грац (Австрия) княз Александър си построява дом – пълно копие на княжеския дворец в София, кръщава децата си с български имена (Крум-Асен и Вера-Цветана) и пожелава след смъртта си да бъде погребан на българска земя. А умира скоропостижно от перитонит само на 36-годишна възраст!

С Диана М Диан

Кой да чуе, че от строгата, но справедлива общинска фирма „Паркинги и гаражи“ (ако още така й казват) изпращат най-любезно и своевременно предупредителен SMS, че е изтекъл платения час за паркиране в Синята зона? Ето така Диана се оказа със скоба на колелото, но както се вижда от снимката, това ни най-малко не й развали настроението, защото „кьорав карти не играе“, нали?

Още повече щом става дума за дарителка, дошла до София на собствени разноски с личния си автомобил, само за да направи голямо лично дарение за ранобудните студенти на България…

31 октомври 2013 Коментари

Вашият коментар: