Начало » Г. Хумор и сатира » - Къде отиваш, може би? – На работа, едва ли не!

Слафове
За да прояви загриженост спрямо съдбата на народа, комунистът трябва да е достатъчно богат.
Фридрих Енгенчев


Като не успя да стане спортен министър на Каталуния, прорусъветския задник Стоичков подписал договор да бъде рекламно лице на Световното първенство по футбол в Русия.
Емилио Бутрагенчев

Единствените успехи, които комунистите могат да постигнат, са в сферата на подривната дейност.
Славрентий Берия

Слафоризми
Държава, в която всички пеят, свирят и танцуват, е народна република.
Фридрих Енгенчев

Новиози

ЗАЩО НЕКОИ „ОРА“ ОТЛЕВО СИ САКАТ ЦОЦИАЛИЗЪМО

- Къде отиваш, може би?
- На работа, едва ли не!

Славиози
- Защо, друзья, мечтаете да си възвърнете Аляска?
- Как защо? – възмутили се они. – Конечно, за да я одрискаме завчаска!

Слакърдии

ОПАШКАТА НА ГРУШКАТА

Като говорят за мутренски времена, комундрюгите заборавят, щото мутризацията е процес, наченат непосредствено след десетоноемврийския дворцов червен преврат.
Мутрите произхождат генетично директно от българския цоцспорт, където яките и прости момчета от народо (из средите на трудовото селячество, работническата класа и народната антилигенция) бяха готови да вдигат планини от джелязо и да бият безпощадно спортистите от империалистическите страни за титли и медали, само и само да не стават работници с потници.
Тъй като бяха и са лумпени, те притежават могъщи физически сили, но без грам добродетели и морални качества, които иначе са отичителни белези за спортисти от класа.
Ето защо толкова бързо преминаха от спортните клубове в мутренското си състояние. И до днес са свързани с червениато-другариата, обичат комунизма и Русия, но по-скоро си падат по съветското начало; ако ги попитате за комунистическите и съветските паметници из България, ще ви кажат, че те са част от българската история и ще ви откъснат главата до кръста, за да ги защитят от „вандалски“ прояви…
Така че мутрите бяха, са и ще бъдат ваши, друзья!
Защото сте от една порода…
Емилио Бутрагенчев

ПАРАНОИЧНИ ИГРИ


На изпадналите в политическа будна кома „автентични“ десни са им нужни като слънцето и въздуха (за секо дживо существо) дружески отношения между ГЕРБ и БКП/БСП. По този кокошкарски начин ще се мъчат пак да могат да залъгват оределия си леле-кторат с всякакви врели-некипели. (Опорните точки са известни!)
Само така „десните“ биха могли да прескочат бариерата от 4 на сто, която се издига пред тях като хималайски масив, за да се намърдат във властта в ролята на копче за шлифера на бате Бойко.
А тъй като БКП/БСП очевидно предпочита да има в парламента именно представители на тези безобидни и беззъби десни с доста срамно минало, което им изяде главите, комундрюгите всячески се опитват да поддържат живо внушението (идеята е жива!), щото ГЕРБ и БСП непременно ще да се клоакират някой Божи ден…
Колкото повече от ГЕРБ изключват такава възможност, толкова повече „десните“ и левите поддържат този мит, защото еднакво ги устройва.
Но тази претоплена мантра залъгва само и единствено „десните“ полутици и техните десетина файтона избиратели.
Този „аргумент“ е бойният чук, с който и леви, и „десни“ се мъчат да пропукат доверието в ГЕРБ, та през евентуалната тясна пролука десният снобариат да се промуши отново в парламента, където ще се предложи като курве на ГЕРБ, за да му извива ръцете по радиански.
Отново.
Но няма да стане.
Но пасаран.
Гаранция – Франция.
Слафонтен

ИМЕТО НА ПРОЗАТА

Един човечец се казвал Антон Лайнаров. Било го срам от името му и искал да си го смени, но институциите действали бавно и го мотаели. Той обикалял дни, месеци, години и най-накрая чиновниците кандисали и го попитали: „Добре, а как искаш да се казваш?“ Той немедленно отвечал: „Петър Лайнаров!“
Слев Толстой

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ


Българино, ако русняците дойдат в България, ще ти изкъркат сичкото пиенье!
Иван Славазов

КОШМАРЪТ НА ВОЛГИН

Сънувал Петър Волгин, че отива да гледа нашумелия български игрален филм „Възвишение“.
Вместо филма обаче гадовете започали да прожектират мач по тенис на корт с участието на Гришо. Волгин скочил ужасен и понечил да побегне, но изведнъж Гришо се обърнал към него и започнал да го налага с ракетата си.
По едно време Волгин успял да се отлепи от стола си и хукнал да бяга към река Волга – негова последна „пристан и заслона“, упование и спасение, но за зла участ се удавил като чист влах на края на река Дунав.
Когато се събудил, бил мокър до кости от лепкава студена пот.
И оттогава все така си мирише…
Слев Толстой

5 декември 2017 Коментари

Вашият коментар: