Начало » А. Дневник: репортажи, интервюта, анализи » Дясното днес като ляво – 3: „Не унивайте, хора!“

Една резолюция, приета с гласовете на левропейски политически сили, не може да попречи на дясното политическо пространство у нас. Даже може да помогне за по-силната му консолидация за предстоящите избори.
Левите антилектуалци и уж десните сноби, повечето самозванци от средите ва връзкарското българско ивкуство (дори и в случая с Шошо, който бил син на талантливия Константин Коцев, се вижда това), разкриха окончателно своята човешка несъстоятеност, а оттам – и художествена.

Щом и щерката на президентино Румен Радев е приета да следва за актьорка, нещата са повече от ясни: в тези наследствени (още от времената на Отряда) комунистически среди наред с малкото наистина талантливи хора вечно ще се намърдват с връзки и познанства все повече и повече самозванци с талантец колкото синапено зърно. Но ще вдигат около себе си шум до Бога и щи ще се награждават като за световно едни други.

Инерцията от соца продължава. Неписаният принцип на комунизма: „Учи, мама, за да не работиш“, продължава да бъде движеща сила в образованието. Не щат да работят мамините синчета и щерчици някаква проста работица и кво да е; все искат като правнуци на мераклията чичо Денчо да се занимават с изкуство и култура, сякаш има какво да кажат на хората.
Лява Европа (Левропа в моя личен речник) не може да ни отклони от десния път, който гарантира перспективи за възходяшо развитие, така щото българите да се замогнат и да получават достатъчно, за да отделят повече пари за изкуство.

И не такова, каквото им предлагат левичаритие и снобите, а от каквото те изпитват естетическа необходимост.

11 октомври 2020 Коментари

Вашият коментар: