Начало » В. Публицистика » Без сътрудничество с ГЕРБ протестът няма да успее

Искам да споделя с всички приятели демократи, антикомунисти и антифашисти изводите, до които достигнах, наблюдавайки и опитвайки се да вникна в развитието на политическия процес в страната.
Убеден съм, че ако до дни лидерите на претендиращите да са десни политически сили не поискат среща с Бойко Борисов и ГЕРБ, за да обсъдят общи парламентарни и извънпарламентарни действия срещу мафиотското правителство „Орешарски“ на Сергей Дмитиревич, уличният протест е обречен на разпад и провал.

Моментът е исторически и дано всички го разглеждат именно като такъв. Трябва да се отдели, колкото и трудно да изглежда, зърното от плявата, за да отвеем по-скоро плявата на вече узаконената мафиотска власт, чиито действия и решения са пред очите ни всеки ден и демонстрират очебоден реваншистки кадесарски характер, напълно противоположен на предишната политика, подкрепяна неведнъж от отговорните десни политически сили при вземането на важни за България решения.

Ако не беше така, сега нямаше да говорим за реваншизъм. Когато става дума за реваншизъм, значи предишното положение е било поне с малко по-положително, макар че никак не бе малко.
Ако мерим с един аршин, няма да изпадаме в теснопартийни заблуждения. Упоритото причисляване на ГЕРБ към Тройната коалиция е от полза единствено за последната и отправя към протеста разнопосочни сигнали, а и от самия него излъчва към обществото подобни разнопосочни сигнали.

Именно това дава на критиците му, както и на доволните от това положение на нещата (те искат сегашното статукво да се запази, което добре показва чии интереси са задоволени – основно на БСП и ДПС), да, именно това им дава основания да говорят за маргиналност на протестите, за това, че са платени било от ГЕРБ, било от друг, че са организирани, че обслужват интересите на мафията (?) и прочие глупости, които всички протестиращи добре знаят и разбират и които ги очернят напълно неоснователно. Неслучайно лозунгът: „Не съм платен, мразя ви безплатно!“ придоби такава широка популярност.

И ако ние сме мафията, то наистина мафията има от какво да се страхува! Както се пошегувах вчера, щом народът се мафиотизира, ще види мафията секира!
Хич не се шегувам обаче!

28 юни 2013 Коментари

Вашият коментар: