Начало » В. Публицистика » Министърът на отбраната обяви война на протеста

Днес  по БНР министърът на отбраната Дявол Найденов се превърна в министър на войната. Това щеше да е добре, ако беше времето отпреди 9.9. 1944 г., когато така се е наричала тази властова позиция.
Но става дума за друго: другарят министър от цоциалистическия кабинет, подкрепян от националсоциалиста Зловолен Сидеров, съобщи съвсем сипаничаво, щото кабинетът изобщо не бил обсъждал въпроса с искана от прогресивното човечество оставка.
Това изявление е равносилно на обявяване на война!Надеждата на протестиращите засега е министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който елегантно отказа на Зловолен Сидеров да се разправи с протестиращите по бързата процедура. Министърт мъжки заяви на парламентарния контрол миналия петък, че по никакъв начин няма да възпрепятства законните мирни протести на гражданите при положение, че те не преминат тънката граница на мира.


Тази граница обаче няма да бъде премината от страна на протестиращите, които сами (и с помощта на полицията) зорко се пазят от провокатори, чиято цел, естествено, е да предизвикат по някакъв начин полицията и да се стигне до сблъсъци. Засега такава опасност няма, така че войнолюбецът Дявол Найденов напразно се надява протестът да не найде, т.е. постигне, своя скорошен успех.Тази вечер гражданите за пореден път доказаха, че са се събудили и няма връщане назад, а синдикатите отново демонстрираха, че са спящи убавци и нямат никакво намерение да обяват така нужната на протеста обща стачка, която да гътне червено-кафявото правителство, без да се пролива кръв.


30 юни 2013 Коментари

Вашият коментар: