Днес по обяд в голямата софийска жега с отсвирване на червените боклуци се бе заел Флорис от Холандия.
Приятелката му българка ми обясин, че холандският Цвятко много добре знаел защо е тук това пиано и какви са посланията на многобройните плакати и транспаранти около и по паметника на Цар Освободител.
Поздравът на Флорис към тримата другари Станипишев, Мастиян и Зловолен бе от нежни Шопенови етюди, каквито те, естестено, много ценят и обичат като същински внуци на пролетарско-селската антилигенция, формирана от „народната“ власт подир 9.9.1944 г.

Специално бе поздравен словоблудецът Мастиян, който неотдавна от трибуната на осквернения парламомент произнесе безкрилата фраза: „Да“ на пианото, „не“ на павето!“
Защото, по стар „народен“ обичай, комунистите идват на власт с павета (т.е. със сопи, вили, търнокопи, камънье и дървье и много съветско тежко оръжие), но държат да ги изпратят с пиано…
А има кой да ги изпрати, има!

В огледалото, поставено в основата на постамента, всеки интернет лумпен може да прецени доколко му е интелигентна физиономията и с това резонно ли е участието му в протестите срещу внуците на победилия „народ“.
—-
Славиози
- Искате ли да ви ударим с пиано, за да ви събудим, др. Мастиян?
- Само ако е акордирано, моля!

29 юли 2013 Коментари

Вашият коментар: